Wygodny i solidny cyrkulator do gotowania sous vide LX.20 Stick jest w pełni kompatybilny z dowolnym okrągłym lub prostokątnym naczyniem, czy garnkiem o pojemności od 5-20 litrów. Urządzenie otwiera szereg możliwości kulinarnych i pozwala zadbać o potrawę od podstaw. Cyrkulator LX.20 ma prostą, intuicyjną obsługę. Wystarczy zamocować go na krawędzi naczynia i uruchomić program. Zadana temperatura zostaje osiągnięta w krótkim czasie, a bardzo precyzyjny monitoring zapewnia doskonałe rezultaty. Zintegrowane obrotowe śmigło gwarantuje stałą temperaturę w całym zbiorniku i umożliwia równomierne gotowanie potraw.
Optymalne usmażenie steku nie stanowi problemu, dzięki wcześniejszej obróbce metodą sous vide.
Cyrkulator może być wykorzystywany także do delikatnego rozmrażania mrożonek. W tym celu należy zanurzyć urządzenie w zimnej wodzie i ustawić temperaturę nie wyższą niż 25 stopni. Czas trwania procesu zależy od wagi produktu.
Cyrkulator zanurzeniowy LX.20 Stick - charakterystyka:
- bardzo precyzyjna regulacja temperatury z dokładnością do +/-0.1°C
- wysoka wydajność urządzenia
- prosta obsługa i czytelny panel
- przewaga nad konkurencją: zintegrowane śmigło cyrkulacyjne zapewnia stałą temperaturę w całym naczyniu, co przekłada się na równomierne gotowanie potraw
- wysoka jakość urządzenia