Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide LX.20
Cyrkulator Sous Vide LX.20
Cyrkulator zanurzeniowy Sous Vide LX.20
Cyrkulator Sous Vide LX.20

Cyrkulator Sous Vide LX.20

  • Precyzyjne utrzymanie temperatury
  • Równomierne gotowanie potraw
  • Prosta obsługa
675,00 zł
Brutto

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

Wygodny i solidny cyrkulator do gotowania sous vide LX.20 Stick jest w pełni kompatybilny z dowolnym okrągłym lub prostokątnym naczyniem, czy garnkiem o pojemności od 5-20 litrów. Urządzenie otwiera szereg możliwości kulinarnych i pozwala zadbać o potrawę od podstaw. Cyrkulator LX.20 ma prostą, intuicyjną obsługę. Wystarczy zamocować go na krawędzi naczynia i uruchomić program. Zadana temperatura zostaje osiągnięta w krótkim czasie, a bardzo precyzyjny monitoring zapewnia doskonałe rezultaty. Zintegrowane obrotowe śmigło gwarantuje stałą temperaturę w całym zbiorniku i umożliwia równomierne gotowanie potraw.

Optymalne usmażenie steku nie stanowi problemu, dzięki wcześniejszej obróbce metodą sous vide.

Cyrkulator może być wykorzystywany także do delikatnego rozmrażania mrożonek. W tym celu należy zanurzyć urządzenie w zimnej wodzie i ustawić temperaturę nie wyższą niż 25 stopni. Czas trwania procesu zależy od wagi produktu.

Cyrkulator zanurzeniowy LX.20 Stick - charakterystyka:

  • bardzo precyzyjna regulacja temperatury z dokładnością do +/-0.1°C
  • wysoka wydajność urządzenia
  • prosta obsługa i czytelny panel
  • przewaga nad konkurencją: zintegrowane śmigło cyrkulacyjne zapewnia stałą temperaturę w całym naczyniu, co przekłada się na równomierne gotowanie potraw
  • wysoka jakość urządzenia
Cyrkulator zanurzeniowy LX.20

Na czym polega technika gotowania sous vide?

Gotowanie w niskich temperaturach to zapewnienie optymalnych warunków podczas obróbki termicznej - precyzyjnej temperatury i odpowiedniego czasu. Dedykowane do różnych produktów spożywczych wartości, zostały opracowane przez profesjonalnych kucharzy i stanowią wytyczne dla przyrządzania poszczególnych potraw. Efektem tak przygotowanych dań jest ich wyjątkowy smak, delikatność, aromatyczność i doskonała struktura. Nieporównywalne do wyników tradycyjnego gotowania.

Dlaczego warto?

  • Zamknięcie próżniowe gotowanych sous vide produktów chroni je przed utratą smaku i aromatu, które w dużej mierze trafiają do wody.
  • Soczyste i delikatne potrawy na całym przekroju.
  • Naturalne soki pozostają w potrawie co ogranicza konieczność nadmiernego przyprawiania.
  • Niższa temperatura przy wydłużonym czasie gotowania chroni witaminy oraz składniki odżywcze.
Gotowanie sous vide
Zakres temperatury
0-90 st.C
Timer
max 99 h 59 min
Dokładność
+/- 0.1 st. C
Zabezpieczenia
system ochrony przed pracą na sucho
Wymiary
31 x 5,5 cm
Moc
1200 W
Gwarancja
2 lata
LX0020
No reviews

Zobacz także

Produkt dodany do listy