BIOSTARTER wspomagający dojrzewanie wołowiny na sucho

BIOSTARTER wspomagający dojrzewanie wołowiny na sucho

Opakowanie: 6 x 10 g

Innowacyjne rozwiązanie mające na celu skrócenie czasu dojrzewania oraz wzrost bezpieczeństwa i powtarzalności całego procesu.
Produkt opatentowany.

Termin ważności obecnej partii: 29.11.2024 r.

Projekt współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Tango-IV-C/0005/2019-00: Opracowanie biostarterów wspomagających dojrzewanie mięsa wołowego na sucho.

123,00 zł
Brutto

Zapytaj o produkt

Zapytaj o produkt

Prosimy wypełnić poniższe pola formularza, biuro obsługi klienta skontaktuje się z Państwem najszybciej jak to możliwe.

* Pola wymagane

Anuluj lub 

 

Innowacyjne rozwiązanie dla procesów dojrzewania wołowiny

BIOSTARTER wspierający dojrzewanie wołowiny na sucho oparty został na specjalnie wyselekcjonowanym, bezpiecznym szczepie grzyba. Stosowanie go na mięsie przeznaczonym do dojrzewania na sucho w szafach typu Dry Ager pozwala osiągać ważne korzyści.

Korzyści:

- skrócenie czasu dojrzewania - szybszy efekt

- poprawa jakości DAB (zwłaszcza w kategorii smak, zapach, miękkość)

- wzrost bezpieczeństwa procesu dojrzewania na sucho

- wzrost powtarzalności efektów dojrzewania

- intensywniejszy aromat mięsa

Opinie:

Konsumenci uważają mięso dojrzewane na sucho z użyciem BIOSTARTERa za bardziej miękkie i soczyste, a ogólna pożądalność steków dojrzewanych w ten sposób jest znacznie wyższa w porównaniu z próbami kontrolnymi.

Dojrzewanie na sucho wołowiny

Sposób przygotowania:

Po otwarciu, cały produkt (10 g) należy rozpuścić w 80 ml (⅓ szklanki) przegotowanej i ostudzonej wody. Pozostawić pod przykryciem w temperaturze pokojowej do pobudzenia wzrostu przez około 24 godziny, a następnie rozprowadzić na powierzchni mięsa, przeznaczonego do dojrzewania na sucho. Przygotowany w ten sposób produkt powinien wystarczyć na pokrycie przynajmniej 3 kg wołowiny.

Opakowanie zawiera 6 saszetek po 10 g. Całość wystarcza na ok. 20 kg mięsa.

Projekt współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Tango-IV-C/0005/2019-00: Opracowanie biostarterów wspomagających dojrzewanie mięsa wołowego na sucho.

BIOSTART6
No reviews
Produkt dodany do listy