- Wiedza
- 0 polubień
- 1466 odwiedzin
- 0 komentarzy
Sezonowanie mięsa szlachetną metodą na sucho powinno odbywać się w optymalnych warunkach dla tego procesu. Ważne są nie tylko odpowiednie parametry temperatury i wilgotności, ale także właściwy system sterylizujący wnętrze urządzenia.
Niemiecki producent szaf do dojrzewania mięsa DRY AGER dopracował technologię do perfekcji i zadbał aby użytkownicy jego sprzętu osiągali najlepsze efekty kulinarne, a w konsekwencji także biznesowe. Dbałość o szczegóły i precyzja w projektowaniu urządzenia sprawiła, że na rynek trafił wysokiej jakości sprzęt, który podbił serca miłośników wołowiny.
Pojawienie się szafy dojrzewalniczej DRY AGER DX1000, spotkało się z ogromnym zainteresowaniem w branży gastronomicznej. Produkt został przyjęty niezwykle pozytywnie, szczególnie przez restauratorów, którzy widzieli duży potencjał nie tylko w samej technologii, ale także w wyglądzie szafy. DRY AGER to pierwsze takie urządzenia, które bierze czynny udział w efekcie sprzedażowym. Producent wyszedł z założenia, że jego szafy powinny nie tylko „się sprzedawać” ale i „sprzedawać”. Doskonały wygląd urządzenia sprawił, że nie jest ono tylko narzędziem do sezonowania, ale także zachętą do nowego doświadczenia kulinarnego, potwierdzeniem najwyższej jakości.
DRY AGER: najczęściej nagradzana szafa do dojrzewania mięsa
Szafy DRY AGER zostały nie tylko szybko zauważone, ale także docenione prestiżowymi nagrodami jakości. Pierwszym takim odznaczeniem stał się Plus X Award 2017, gdzie model DX1000 osiągnął sukces w aż czterech kategoriach: Łatwa obsługa, Wygląd, Funkcjonalność oraz Najwyższa jakość. Potem posypały się kolejne. DRY AGER został laureatem nagrody German Design Award 2018, która honoruje produkty, wyróżniające się szczególnym designem. Następnym osiągnięciem okazała się Nagroda IF Design Award 2018, która ponownie doceniła doskonałe wzornictwo, jakie towarzyszy wysoce funkcjonalnemu urządzeniu. Za zalety uznano łatwość w utrzymaniu czystości i wysoki poziom bezpieczeństwa zachodzącego procesu dojrzewania mięsa. Kropką nad „i” i uhonorowaniem pracy zespołu DRY AGER stała się Nagroda RED DOT AWARD 2018, która od lat wyłania najlepsze produkty w kategorii Design i Innowacja. Ważnym aspektem oceny była funkcjonalność i trwałość, a także wysoki stopień innowacyjności.
Polskie wyróżnienia i nagrody dla marki DRY AGER
targów EUROGASTRO 2017 w Warszawie.
Komentarze (0)